Digital HR: waarom is het zo belangrijk?
13 sep 2021

Digital HR: waarom is het zo belangrijk?

Digital HR: wees voorbereid op de toekomst

Digitale HR-tools zijn niet voor niets aan een enorme opmars bezig. Ze zorgen er mee voor dat uw organisatie is voorbereid op de toekomst, en dat administratieve en andere processen vlot en automatisch verlopen. Dat geeft uw mensen meer tijd om zich te concentreren op de zaken die echt belangrijk zijn. De voordelen van de juiste digital HR: 

  • Het bevordert de employee experience;
  • Het komt uw employer branding alleen maar ten goede;
  • Het personeelsverloop wordt geoptimaliseerd;
  • U bent in staat om betere beslissingen te maken op basis van geverifieerde en complete data.

Welke eigenschappen kan u verwachten van digital HR? 

Digital HR centraliseert werknemersinformatie

Het klinkt misschien eenvoudig, maar de centrale opslag van werknemersinformatie, dossiers en andere gegevens zijn de eerste stap om een goed personeelsbestand te kunnen beheren.

Het geeft u ook toegang tot de informatie die u nodig hebt om belangrijke beslissingen te nemen met betrekking tot salarisadministratie, bonussen en meer. HRIS biedt datagestuurde inzichten voor een betere besluitvorming.

Omdat alle informatie gecentraliseerd is, is het veel gemakkelijker en efficiënter om werknemersprofielen te beheren, bekijken en te vergelijken. Op die manier onderzoekt u erg eenvoudig welke opleidingskansen en carrièremogelijkheden er nog open liggen voor uw werknemers, en hoe hun professionele voortgang eruitziet. 

Digital HR stroomlijnt taken en processen

De geavanceerde technologie stelt u in staat om uw huidige handmatige processen te automatiseren en te stroomlijnen. Het zorgt er zelfs voor dat u bepaalde activiteiten uit kan voeren die eenvoudigweg niet handmatig of op enige schaal mogelijk zijn. Een paar voorbeelden van processen die efficiënter dan ooit kunnen worden voltooid: 

  • rekrutering;
  • talentontwikkeling en training;
  • opvolgen van gesprekken;
  • digitale personeelsdossiers;
  • opvolgen van doelstellingen;
  • beheren van skills en loopbaanbeheer;

Mogelijk zijn er nog andere processen die specifiek van toepassing zijn op uw sector. Een digital HR-tool op maat levert alle oplossingen die nodig zijn om uw werk te doen. 

Benieuwd hoe u op zoek gaat naar de juiste HR-tool? Ontdek het in dit artikel. 

Hoe kan Progreso mij helpen? 

Progreso helpt om de processen met betrekking tot uw werknemers en uw onderneming zo goed mogelijk in kaart te brengen, en vervolgens op zoek te gaan naar de perfecte digitale oplossing. Kortom: digital HR op maat van uw onderneming.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag nu een analyse van uw organisatieprofiel aan, dan gaan we samen op zoek naar een HR-tool op maat van uw bedrijf!