Blijf op de hoogte van de trends in de HR-wereld

Laatste nieuws

Via onze persberichten en via de blogartikels van onze experten houdt u de vinger aan de pols van wat er leeft in de HR-wereld. Actuele thema's, opkomende trends of cruciale inzichten: op deze pagina bundelen we ze in een handig overzicht. Heet van de naald.

19 MRT 2024

Progreso wint de HR Excellence Awards 2024

Progreso is met grote trots ontvanger van de prestigieuze HR Excellence Award, een erkenning als Beste HRM Application Suite Provider in België. Deze prestigieuze onderscheiding is niet slechts een teken van erkenning, maar vormt de kern van onze missie en visie: het bieden van geavanceerde, innovatieve HR-oplossingen die speciaal ontworpen zijn om te voldoen aan de complexe en veelzijdige eisen van hedendaagse werkplekken.

Hoe selecteert u de juiste HR-software?

19 okt 2023

HR-software kiezen is niet vanzelfsprekend. U moet rekening houden met tal van factoren. En niemand heeft een glazen bol. Als de keuze gemaakt is, moet het de juiste zijn. Maar het is niet iets dat u elke dag doet. Er zijn heel weinig mensen met de nodige kennis en ervaring in HR-software om die keuze zonder enige twijfel te maken. Dus: hoe zorgt u ervoor dat u de juiste keuze maakt? Zoals in veel gevallen begint alles bij een goede voorbereiding. U moet weten welke criteria meespelen in die juiste keuze.

Wat zijn de voordelen en valkuilen van HR-software?

13 sep 2023

Bedrijven implementeren HR-software omdat het hen voordelen oplevert. Voordelen op zowel korte als lange termijn. Maar welke zijn dat? En als u een software laat implementeren, waar moet u dan zeker voor uitkijken?

Hoe zoekt u naar nieuwe HR-software?

01 aug 2023

Meer dan 600 HR-tools in de Benelux alleen. Dat is het speelveld dat u betreedt wanneer u nieuwe HR-software zoekt. Een intimiderende opdracht. Het is dan ook niet iets dat u jaarlijks doet. Dus wanneer de nood er is: hoe begint u dan met zoeken? En waar houdt u best rekening mee?

Wanneer heeft u HR-software nodig?

13 jun 2023

Slechts 15% van HR-medewerkers voelt zich comfortabel wanneer ze nieuwe software moeten kiezen. Logisch, want alle werknemers ondervinden de gevolgen van die keuze. Met andere woorden: juist kiezen is de essentie. Maar: Wanneer heeft u nieuwe software nodig? Welke softwares zijn er? Hoe vult u de implementatie in? Zonder een duidelijk beeld op die antwoorden is kiezen inderdaad niet eenvoudig.

De arbeidsdeal: wat betekent het voor uw opleidingsplan?

30 mrt 2023

De arbeidsdeal werd in het leven geroepen door de overheid om de arbeidswetgeving naar een hoger niveau te tillen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het opleidingsplan en het individueel recht op opleidingen. Meer weten? Bekijk wat de arbeidsdeal inhoudt voor uw werknemers.

Skillmatching: zo investeert u in de toekomst van uw bedrijf

30 mrt 2023

Technologische innovaties, economische ontwikkelingen en een krappe arbeidsmarkt. Bedrijven én medewerkers moeten zich vandaag snel en flexibel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Sommige skills zijn dan ook cruciaal voor een futureproof jobinvulling. Door in te zetten op skillmatching, vult u jobs snel en optimaal in.

Voor jou samengevat: het rondetafelgesprek van ZORG Magazine met 4 hr-experts

21 mrt 2023

Inzetten op welzijn en functiedifferentiatie. Daarover schoven deze 4 hr-experts aan tafel, tijdens het rondetafelgesprek van ZORG Magazine.

De juiste HR tool kiezen: hoe ga ik aan de slag?

24 jan 2023

Wat digitale HR tools betreft, merken we steeds meer dat professionals door het bos de bomen niet meer zien. Er is een enorm groot aanbod aan diverse HR tools, met telkens andere functionaliteiten en een zeer uiteenlopend gebruiksgemak. In dit artikel gaan we dieper in op de vragen die u zichzelf kan stellen bij het zoeken (en vinden) van een geschikte HR tool. Op die manier maakt u steeds de juiste keuze.

Upskilling en reskilling: waarom is het zo belangrijk?

18 jan 2023

Vandaag de dag hebben heel wat bedrijven het moeilijk om bepaalde profielen in te vullen die volledig in het straatje passen van de ontbrekende skills en competenties. Vacatures blijven openstaan en de behoeften binnen uw bedrijf krijgen te kampen met een steeds groter wordende achterstand. Maar wat als extern rekruteren niet langer deel hoeft uit te maken van uw groeiplannen? In dit artikel bekijken we hoe upskilling en reskilling het learning & development-landschap de komende jaren sterk zal beïnvloeden. Deze HR-tactics zijn niet enkel gunstig voor uw organisatie, maar net zo goed voor uw werknemers.

03 JAN 2023

HR Excellence awards

2023 kon haast niet beter beginnen. Net zoals in 2022 werd Progreso genomineerd voor de hr Excellence Awards in de categorie “Best hr Applications Provider”. We zijn daarbij in het gezelschap van onder andere Odoo, Oracle & SAP.

29 NOV 2022

Opiniestuk in trendbaHRometer

“Veel bedrijven investeren in reskilling en upskilling van hun personeel. Meer nog: wie hier nog niet mee bezig is, dreigt al op korte termijn in de problemen te komen.” Lees het volledige opiniestuk van Luc Christiaens (Progreso HR software) in onze trendbaHRometer!

Prestatiemanagement: zo helpt u uw medewerkers om optimaal te blijven presteren

29 apr 2022

De klassieke aanpak van een jaarlijks, formeel evaluatie- en functioneringsgesprek is langzamerhand achterhaald. Het volstaat niet om medewerkers een lijstje te geven van verwachtingen, en dan de vakjes af te vinken tijdens een eenmalig gesprek. Om medewerkers te motiveren, betrokkenheid te vergroten en uw verwachtingen meetbaar te maken, is prestatiemanagement een betere keuze.

3 pijlers van een optimaal retentiebeleid

05 apr 2022

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat tussen de dertig en veertig procent van de werknemers uitkijkt naar een nieuwe job. In Amerika wordt dit fenomeen - terecht - de Great Resignation genoemd. Er zijn verschillende redenen waarom een werknemer alvast naar de uitgang kijkt: een gebrek aan doorgroeimogelijkheden is daar één van. In dit artikel gaan we dieper in op de pijlers van een efficiënt retentiebeleid. Vermijd dat werknemers uw onderneming willen verlaten door hen een vooruitzicht op groei te bieden.

Leertrajecten inbouwen voor uw werknemers: zet in op groei

17 mrt 2022

In ons vorige artikel haalden we al het belang van upskilling en reskilling aan: inzetten op nieuwe skills is belangrijk voor de groei van uw onderneming én die van uw werknemers. Het inbouwen van leertrajecten is een essentieel onderdeel van efficiënt skill management. In dit artikel ontdekt u waarom dat zo is, en hoe u dit bereikt.

Digital HR: waarom is het zo belangrijk?

13 sep 2021

Meer dan ooit neemt de digitalisering van ondernemingen, administratie en HR toe. De reden hiervoor is omdat het organisaties meer agile, efficiënt en voorbereid op de toekomst maakt. Er wordt dan ook steeds meer een beroep gedaan op digital HR, oftewel HRIS (HR Information System): op maat gemaakte software-oplossingen die het hele HR-proces vlotter doen verlopen. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van digital HR, en hoe Progreso u bijstaat in het vinden van de perfecte digitale oplossing.

Prestatiemanagement: focus op talentontwikkeling

04 jun 2021

Steeds meer bedrijven geloven - terecht - in een mensgedreven prestatiemanagement in plaats van een louter resultaatgedreven systeem. Lees hier waarom.

Waarom is talent management nu belangrijker dan ooit?

22 apr 2021

In veranderende tijden is talent management belangrijk omdat het mee bijdraagt aan een dynamisch rekruterings- en opleidingsbeleid.

De Skill Matrix voor een vlot rekruteringsproces

18 mrt 2021

Een openstaande vacature extern invullen? Bekijk hoe de Skill Matrix uw rekruteringsproces vlotter doet verlopen.

Skill management: een vernieuwde bedrijfsstructuur met de Skill Matrix

18 feb 2021

De Skill Matrix is een belangrijk aspect in een goed uitgedacht skill management. Ontdek hoe de Skill Matrix uw organisatie naar een hoger niveau tilt.