Blijf op de hoogte van de trends in de HR-wereld

Laatste nieuws

Via onze persberichten en via de blogartikels van onze experten houdt u de vinger aan de pols van wat er leeft in de HR-wereld. Actuele thema's, opkomende trends of cruciale inzichten: op deze pagina bundelen we ze in een handig overzicht. Heet van de naald.

Digital HR: waarom is het zo belangrijk?

13 sep 2021

Meer dan ooit neemt de digitalisering van ondernemingen, administratie en HR toe. De reden hiervoor is omdat het organisaties meer agile, efficiënt en voorbereid op de toekomst maakt. Er wordt dan ook steeds meer een beroep gedaan op digital HR, oftewel HRIS (HR Information System): op maat gemaakte software-oplossingen die het hele HR-proces vlotter doen verlopen. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van digital HR, en hoe Progreso u bijstaat in het vinden van de perfecte digitale oplossing.

De juiste HR tool kiezen: hoe ga ik aan de slag?

10 aug 2021

Wat digitale HR tools betreft, merken we steeds meer dat professionals door het bos de bomen niet meer zien. Er is een enorm groot aanbod aan diverse HR tools, met telkens andere functionaliteiten en een zeer uiteenlopend gebruiksgemak. In dit artikel gaan we dieper in op de vragen die u zichzelf kan stellen bij het zoeken (en vinden) van een geschikte HR tool. Op die manier maakt u steeds de juiste keuze.

Prestatiemanagement: focus op talentontwikkeling

04 jun 2021

Steeds meer bedrijven geloven - terecht - in een mensgedreven prestatiemanagement in plaats van een louter resultaatgedreven systeem. Lees hier waarom.

Waarom is talent management nu belangrijker dan ooit?

22 apr 2021

In veranderende tijden is talent management belangrijk omdat het mee bijdraagt aan een dynamisch rekruterings- en opleidingsbeleid.

De Skill Matrix voor een vlot rekruteringsproces

18 mrt 2021

Een openstaande vacature extern invullen? Bekijk hoe de Skill Matrix uw rekruteringsproces vlotter doet verlopen.

Skill management: een vernieuwde bedrijfsstructuur met de Skill Matrix

18 feb 2021

De Skill Matrix is een belangrijk aspect in een goed uitgedacht skill management. Ontdek hoe de Skill Matrix uw organisatie naar een hoger niveau tilt.

TrendbaHRometer: de voordelen van HR-technologie op een rijtje

25 jan 2021

HR-technologie vormt een steeds groter wordend onderdeel van uw bedrijfsstrategie. Benieuwd naar de belangrijkste voordelen? U leest ze hier!

Competenties ontwikkelen is de belangrijkste HR-trend van 2021

11 dec 2020

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe HR-trends. Uit een uitgebreide enquête bij HR directors blijkt dat ontwikkeling van competenties en change management centraal staan in 2021. Ontdek er alles over.

Flexibele tewerkstelling vereenvoudigd: stroomlijn uw zoekproces naar het juiste profiel met Progreso

24 nov 2020

De HR-software van Progreso biedt ongekende voordelen voor detachering, outsourcing en HR-dienstverlening. Ontdek ze hier!

Stimuleer de ontwikkeling van uw interne werknemers met modulaire HR-software

27 okt 2020

De ontwikkeling van uw medewerkers is essentieel voor uw organisatie. De HR-software van Progreso maakt uw intern management vlot en eenvoudig: zo blijft uw organisatie zich ontwikkelen.

Stel opleidingen niet uit door COVID-19: mensen willen nu meer dan ooit leren

19 okt 2020

Verlies opleidingen van werknemers niet uit het oog, maar blijf investeren in hun ontwikkeling.

Vooropgestelde doelen bereiken met behulp van HR-software op maat

21 sep 2020

Doelstellingen op alle niveaus van uw bedrijf bereiken? Lees hier hoe HR-software op maat de uitgewerkte materie ook echt gaat activeren!

Een toekomstgerichte strategie: op zoek naar de leiders van nu en morgen

26 aug 2020

Een strategie opzetten om de kwaliteiten van de leiders van uw bedrijf te bepalen? Ontdek hoe een HR-tool u hierin ondersteunt.

Prestaties verhogen met HR-software van Progreso

15 jul 2020

Op zoek naar een HR-software die uw onderneming écht doet groeien? Ontdek hier wat Progreso u te bieden heeft, en laat uw prestaties stijgen!

Leiderschap en HR-beleid in ongewone (nieuwe) omstandigheden

20 mei 2020

Hoe houdt uw organisatie grip op de zaak bij telewerk? Lees hier alles over leiderschap en HR-beleid in nieuwe omstandigheden.

Hoe ontwijkt u behendig de pitfalls van telewerken?

05 mei 2020

Vrijwel iedere onderneming heeft mogen proeven van telewerk. Met een goede voorbereiding maakt u van telewerken een gewoonte die nauwelijks verandering met zich mee brengt.

Learning agility: de kracht van wendbaarheid op de werkvloer

24 mrt 2020

Verandering is een constante in het dagelijkse leven, zowel in het privéleven als op de werkvloer. Het belang van learning agility van uw personeel valt dan ook niet te ontkennen.

Employee-Self-Service (ESS): voor een soepeler HR-beleid

24 feb 2020

Een heel groot gamma aan administratieve taken valt onder de bevoegdheid van uw HR-afdeling. Employee-Self-Service (ESS) is de oplossing om uw HR-personeel van dergelijke zaken te ontlasten.

HR analytics: sleutel tot performance management als proces

21 jan 2020

De meest trendy term in HR op dit moment? Dat is ongetwijfeld HR-analytics. Een methode die veel ondernemingen de laatste tijd integreren in het HR-beleid, om zo tot een optimaal resultaat van de algemene workflow te komen.

De impact van digitalisering op werving en selectie van kandidaten

24 dec 2019

Digitalisering: een fenomeen dat voelbaar is op ieder aspect van een bedrijf. Door de snel veranderende omgeving van het digitale tijdperk, moeten bedrijven hun uiterste best doen om bij te blijven. Businessmodellen veranderen immers continu en de nadruk ligt steeds meer op de nieuwste digitale technieken.