Dynamisch presteren met OKR’s
08 nov 2018

Dynamisch presteren met OKR’s

Dynamisch presteren met OKR’s

 

De herfstmaanden zijn traditioneel de aanloop naar het formele prestatiemanagement gebeuren. In die ene zin hebben we twee woorden gebruikt die meer en meer in vraag worden gesteld, nl ‘traditioneel’ en ‘formeel’. Het wakkere HR-oog kent de maturiteit van zijn organisatie, de dynamieken die spelen en de zin of onzin van een bepaalde kaart te trekken: traditioneel, agile of een mengvorm. Feit is dat organisaties hoe dan ook de best mogelijke resultaten nastreven en dat graag kunnen opvolgen voor individuen, teams en afdelingen.

 

OKR's, ooit 'The secret sauce van Google' genoemd, impacteren aanzienlijk de wendbaarheid van organisaties om resultaten te boeken. Er wordt extra ingezet op kritisch denken en op de volgehouden discipline om samen te werken. Inspanningen worden systematisch afgestemd op meetbare bijdrage. Anders dan bij smart objectives wordt veel meer de nadruk gelegd op focus, accountability en engagement.

 

Progreso denkt graag met u mee over wat de best werkbare aanpak is om resultaten te monitoren, te challengen en te maximaliseren. Essentieel hierbij is dat een eenduidige terminologie wordt gehanteerd, de ùwe, dat de opvolging op een dynamische wijze kan gebeuren, niets is immers nog statisch, en dat resultaten in heldere dashboards gevisualiseed worden voor verdere impact en bespreking.

 

Nog niet klaar voor agile? Geen probleem. Klaar met traditioneel? Geen probleem. Progreso faciliteert de prestaties van uw mensen op het ritme van uw organisatie, terwijl u vinger aan de pols houdt, met geobjectiveerde HR data, naar focus, accountability en engagement toe. Met als enige doelstelling: meten wat nodig is om te verbeteren wat echt telt!

 

Bron: vrij naar https://www.leadingagile.com/2018/01/an-introduction-to-okr-objectives-and-key-results/

Meer weten, contacteer marianne.dobbels@progreso.be of geef uw organisatieprofiel in via onze website waarna wij u spoedig contacteren http://www.progreso.be/nl/organisatieprofiel