Employee Centricity - meer dan een pingpongtafel
01 mrt 2018

Employee Centricity - meer dan een pingpongtafel

Na jaren focussen op Customer Centricity, in de meest diverse dimensies en toepassingen, is het besef bevestigd dat je externe service nooit beter kan zijn dan wat binnenin de organisatie leeft. Het is niets nieuws. En toch worstelen organisaties vandaag meer dan ooit met het voor zichzelf definiëren van hun Employee Centric approach. In de brainstorm verschijnen post-its met termen als engagement, benefits, millenials en loopbaan. Ook ‘experience’ is een hot item, en vergeef ons alvast alle Engelse termen, alsof het onmogelijk is dit in onze eigen moedertaal te benoemen, een gedeelde terminologie bevordert de verbinding.

 

Centricity houdt in dat je focust op beleving door je doelgroep, en daar alle middelen voor inzet en processen rond organiseert. Je beseft dat je doelgroep mee aan het stuur zit en bijgevolg de resultaten fors zal impacteren. In IT is het een gekend begrip: gebruiksvriendelijkheid betekent dat de finale gebruiker zich aangesproken voelt, zijn weg erin vindt en op een comfortabele en intuïtieve manier gebruik kan maken van de tool in functie van het gewenste resultaat: vlotte navigatie, eenvoud, heldere look & feel en een voor de hand liggende integratie met andere toepassingen.

 

Employee Centricity zet uw medewerker centraal, en wil hem/haar het beste comfort geven om op een intuïtieve, eenvoudige en geïntegreerde manier bij te dragen aan een gemeenschappelijke doelstelling en ambitie. Niets mis met pingpongtafels, maar dat is niet de essentie. De essentie is dat medewerkers zich verbonden voelen in een plan, in een visie, in een duurzame zingeving. Een bedrijf dat de medewerker centraal zet creëert hiermee een formidabele hefboom naar groei.

 

Progreso HR software focust op talent- en prestatieontwikkeling van organisaties en reikt hiertoe een platform aan waar uw medewerkers elkaar vinden, met elkaar kunnen uitwisselen en elkaar kunnen feedback geven. Meer weten, contacteer marianne.dobbels@progreso.be of geef uw organisatieprofiel hier in waarna wij u spoedig contacteren.