Flexibele tewerkstelling vereenvoudigd: stroomlijn uw zoekproces naar het juiste profiel met Progreso
24 nov 2020

Flexibele tewerkstelling vereenvoudigd: stroomlijn uw zoekproces naar het juiste profiel met Progreso

Voor elke organisatie die zich met HR-dienstverlening bezighoudt, is snelle en doelgerichte communicatie van doorslaggevend belang. 

Op vraag van de klant is het essentieel dat uw medewerkers vlot op zoek kunnen gaan naar het juiste profiel, en dit meteen kunnen matchen aan de vereisten die de klant heeft vooropgesteld. 

En daar komt de HR-software van Progreso van pas: voortaan stroomlijnt u het zoekproces dankzij een modulair platform, aangepast aan uw behoeften. 

Laten we de verschillende stappen even overlopen. 

Vraag van de klant 

Als dienstverlener in flexibele tewerkstelling (detachering-, outsourcing- of HR-dienstenbedrijf) werkt u op aanvraag van uw klanten. Zij zijn op zoek naar het geschikte profiel om een bepaalde functie te vervullen, en u wilt zo vlot en efficiënt mogelijk op zoek gaan naar de persoon die aan dat profiel beantwoordt. Het hele proces begint dus bij de klantvraag

Meteen op zoek naar het juiste profiel met HR-software

Uw klant heeft zijn verwachtingen gecommuniceerd. Nu begint de zoektocht. Dat klinkt misschien als een moeizaam proces, maar zo hoeft het helemaal niet te zijn: dankzij de HR-software van Progreso gaat u eenvoudig op zoek naar het juiste profiel door de juiste criteria in te geven. Denk dan aan bijvoorbeeld certificaten, competenties, skills, ervaring, diploma’s, maar evenzeer de beschikbaarheid van de persoon in kwestie. 

Ons HR-platform laat ook toe om met tags te werken die voor u relevant zijn. Zo zoekt u nog gerichter naar het juiste profiel. Dat vindt u eenvoudig terug, en kan u steeds hergebruiken. Op die manier blijven outsourcing en detachering wendbaar en efficiënt

Medewerkers, werfreserve of vacatures

Bij uw zoektocht naar het geschikte profiel voor outsourcing of detachering zal u in eerste instantie kijken bij uw medewerkers, en daarna in uw werfreserve: wie is er momenteel niet aan het werk, maar wel beschikbaar, en voldoet aan alle criteria? Wanneer er ook in uw werfreserve niemand voldoet aan de eisen van de klant, laat de HR-software van Progreso toe om eenvoudig op zoek te gaan binnen de rest van de markt. Op die manier kan u steeds breed op zoek gaan, en voldoet u zo goed mogelijk aan de eisen van uw klanten. 

Automatisch voorstel bij outsourcing

Wanneer u eenvoudig alle nodige criteria heeft ingegeven, genereert onze HR-software automatisch een geschikt voorstel: wie voldoet aan het profiel? Uit de hele database voor outsourcing of detachering worden alle geschikte kandidaten geselecteerd, en vervolgens in één handig overzicht weergegeven. 

Dankzij een matching met het hele systeem ziet u in één oogopslag wie er allemaal voldoet aan de eisen van uw klant(en). 

Genereer een curriculum

Heeft u een paar interessante kandidaten gevonden? Dan genereert de HR-software van Progreso automatisch een cv, die meteen klaar is om naar uw opdrachtgever door te sturen. Zo kan die een weldoordachte keuze maken tussen de verschillende kandidaten. 

Onze HR-software begeleidt dus het volledige rekruteringsproces, van eerste zoektocht tot de effectieve ondertekening van het contract. En daar zijn voordelen aan verbonden: 

Bespaar tijd bij outsourcing en detachering

Omdat onze HR-software het hele rekruteringsproces ondersteunt, bespaart u enorm veel tijd bij het zoeken, vinden en aanbieden van de ideale kandidaat. En dat is essentieel, zeker wanneer bepaalde processen tijdsgevoelig zijn. 

Bewaar een overzicht

De HR-software van Progreso zorgt er vooral ook voor dat alle kwalificaties en vereisten van interne én outsourcing medewerkers kunnen worden bijgehouden. Denk dan bijvoorbeeld aan bepaalde verplichte elementen van een functie (accreditaties, procesbeheersing, certificaten), maar ook ‘kennis zonder vervaldatum’: soft skills en andere competenties. 

Plan feedbackmomenten in 

In elke organisatie is communicatie essentieel. De HR-software van Progreso stelt u in staat om formele en informele feedbackmomenten in te plannen met elke (externe) medewerker. Op die manier bent u steeds op de hoogte van de ontwikkeling en tevredenheid van uw menselijk kapitaal.

Bovendien beschikt u dankzij het HR-platform van Progreso meteen over functiespecifieke informatie tijdens die feedbackmomenten en evaluatiegesprekken, en bekijkt u in één oogopslag de volledige historiek van een werknemer.

Benieuwd naar wat de HR-software van Progreso kan betekenen voor uw intern management? Ontdek het in dit blogartikel

Heeft u vragen over onze HR-software, of bent u benieuwd wat Progreso kan betekenen voor uw organisatie? Neem gerust contact op.