Zet ook u in op permanente feedback?
25 okt 2016

Zet ook u in op permanente feedback?

 

Sedert jaar en dag houden organisaties functionerings- en evaluatiegesprekken. Het scenario bestaat erin dat in 1,2 of 3 formele momenten per jaar de prestaties van de medewerkers onder de loep worden genomen. Hoe goed ook de intentie, het resultaat is niet altijd voor iedereen even bevredigend. Veel hangt af van de context: is het kader duidelijk? Zijn de doelstellingen SMART? Is er voldoende gesprekstechniek aanwezig? En zijn er systemen om een continuïteit en voortgang in het proces te bewaken?

 

Vandaag zijn organisaties zoekende: we merken nog heel wat klassieke aanpak, terwijl hier en daar voor een nieuwe aanpak wordt gekozen. In beide gevallen is de dialoog met de medewerker een waardevol gegeven en wil de organisatie haar bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd zien. Maar de medewerker verandert, de beschikbare tijd is schaars en niets is nog statisch. In dialoog zijn en blijven is een must, een need to have. En dat kan niet enkel op basis van enkele formele momenten, dat moet permanent.

 

Progreso HR software faciliteert uw prestatiecontext, ongeacht de visie die u vandaag heeft, de maturiteit van uw organisatie die hoedanook een impact heeft, en uw toekomstplannen over hoe met uw medewerkers in prestatiedialoog te gaan. Het ene, het andere of een mengvorm, belangrijk is balans te houden tussen trend en pragmatiek.

 

Meer weten over hoe onze klanten ermee omgaan en wat Progreso er zelf over denkt? Contacteer marianne.dobbels@progreso.be