Waarom is talent management nu belangrijker dan ooit?
22 avr. 2021

Waarom is talent management nu belangrijker dan ooit?

Het voorbije jaar is voor elke sector moeilijk geweest. Langzaamaan zijn er betere tijden in zicht, maar dat wilt niet zeggen dat de aanpak van voorheen nog zal werken. Veel bedrijven zijn tot de conclusie gekomen dat een meer flexibele en efficiëntere aanpak nodig is om met hun menselijke kapitaal om te gaan. Net daarom is talent management onmisbaar. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van talent management en hoe Progreso ondernemingen daarin bijstaat. Eerst en vooral: wat is talent management?

 

Wat is talent management? 

 

Talent management omvat het hele spectrum aan HR-processen en tools dat u als onderneming gebruikt om uw menselijke kapitaal aan te werven, te ontwikkelen en te stimuleren. Denk daarbij aan: 

 

 • Rekrutering en aanwerving
 • Ontwikkeling van vaardigheden en competenties
 • Opvolging, motivering
 • Loopbaanbeheer
 • Successieplanning

 

Talent management bij rekrutering en aanwerving 

 

Alles begint natuurlijk bij nieuw talent rekruteren. Zowel bij het aanwerven van interne als externe kandidaten is er een proces vereist dat efficiënt en doelgericht verloopt. Op die manier peilt u meteen naar de juiste vaardigheden en competenties van de kandidaat en matcht u die aan de vereisten van de functie.

Om het rekruteringsproces zo vlot mogelijk te laten verlopen ontwikkelde Progreso de Skill Matrix, een intuïtieve HR-tool ingezet op het detecteren en ontwikkelen van de talenten van een kandidaat en werknemer. Lees meer over hoe de Skill Matrix helpt bij het aanwerven van de juiste interne en externe profielen. Talent management: ontwikkeling van uw werknemers

 

Vaardigheden en competenties


We schreven al eerder dat competenties ontwikkelen de belangrijkste HR-trend van 2021 is. 

Meer dan ooit is het van belang om werknemers zo veel mogelijk te stimuleren om hun vaardigheden te ontwikkelen. Op die manier kan u flexibel schakelen wanneer andere werknemers uitvallen of bepaalde functies nieuwe competenties vereisen. Daar is een dynamisch opleidingsbeleid onmisbaar voor. Dat is gebaseerd op drie pijlers: 

 • Kennis: een overzicht van alle vaardigheden per werknemer;
 • Technologie: zo’n overzicht kan alleen dankzij de juiste HR-software;
 • Transparantie: ook de werknemer zelf kan altijd zijn - evoluerende - rol in het bedrijf nauwkeurig bekijken.

 

Opleidingen 

 

Natuurlijk vereist ontwikkeling ook de nodige opleidingen. Bijscholingen, trainingen en het leren werken met nieuwe tools is enorm belangrijk om werknemers zichzelf te laten ontwikkelen en hen te motiveren. Het uitbreiden van kennis kweekt namelijk ook motivatie en geeft werknemers de drive om productief te zijn en blijven. Daarnaast maakt het uw onderneming flexibel en wendbaar

 

Opvolging van werknemers

 

Ook het gericht opvolgen van werknemers en de competenties die ze bezitten is essentieel voor een dynamisch beleid inzake talent management. Een duidelijk overzicht van alle vaardigheden en nog te volgen opleidingen, maar ook de afstemming met de doelen en de groeistrategie van uw organisatie.

Zowel voor aanwerving, ontwikkeling en opvolging ontwikkelde Progreso de Skill Matrix. 

 

Talent management met de Skill Matrix van Progreso

 

Progreso ontwikkelde de Skill Matrix, een complete HR tool die talent management - van aanwerving tot ontwikkeling - samenbrengt in één overzichtelijk dashboard. De Skill Matrix zorgt voor:

 • Een efficiënt rekruteringsproces voor het kiezen van de juiste - interne of externe - kandidaat;
 • Overzichtelijke digitale personeelsdossiers met carrièreplanning, gevolgde opleidingen en behaalde vaardigheden en competenties;
 • Het concreet opvolgen van de doelen en de behaalde resultaten van uw onderneming;
 • Doelgericht skill management voor werknemer én werkgever;
 • Een overzicht dat de strategische doelstellingen van uw onderneming in kaart brengt.

 

Benieuwd wat Progreso voor u kan betekenen op vlak van talent management? Vraag nu een analyse van uw organisatieprofiel aan, dan bekijken wij de mogelijkheden voor een HR-tool op maat van uw bedrijf.

Découvrez toutes les informations connexes