Whitepapers

We houden telkens de vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen binnen HR - en deze kennis delen we graag!


Net daarom werkten wij een reeks whitepapers uit die:

  1. een antwoord bieden op uw HR-uitdagingen, en 
  2. in kaart brengen hoe het huidige HR-landschap eruitziet.


Bekijk hieronder welke relevante kennis bij u past, en kies een onderwerp. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is het formulier invullen, dan ontvangt u meteen een whitepaper in uw mailbox.


Veel leesplezier!

Hoe een uitgekiend Learning Management Systeem (LMS) uw onderneming vooruithelpt

Het belangrijkste kapitaal van uw onderneming, dat zijn uw werknemers. Elke manager of bedrijfsleider weet dat en steeds meer onder hen doen er ook wat mee. Steeds vaker besteden ze maximaal aandacht aan de ontwikkeling van hun menselijk kapitaal. Ook nieuwe werknemers worden niet alleen overtuigd door goede arbeidsvoorwaarden en een aantrekkelijk salarispakket. Ze hechten veel belang aan doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. Het lijkt dan ook maar logisch dat steeds meer organisaties overtuigd zijn van de voordelen van een Learning Management Systeem (LMS). Met een LMS houden ze immers heel eenvoudig een overzicht over de verspreiding, de begeleiding en de opvolging van heel uiteenlopende leeractiviteiten en ontwikkelingstrajecten. Een cruciale factor voor een efficiënt en succesvol LMS, is natuurlijk een uitgekiende Learning Management-strategie. De juiste opleidingen, op het juiste moment, op de juiste manier, voor de geknipte medewerkers: ze dragen allemaal bij tot betere prestaties.

Hoe HR-software meesurft op de digitale golf

De digitale wereld evolueert aan een ongeziene snelheid. Met zijn snelle, wijdverspreide tentakels dringt een agile aanpak zich op. Organisaties worden gedwongen om kort op de bal te spelen en zich flexibel op te stellen. Terwijl businessmodellen worden herzien, staan al nieuwe uitdagingen voor de deur. Deze evolutie heeft ook impact op HR. De nood groeit aan software die een geïntegreerd antwoord biedt op de uitdagingen van morgen. Bij Progreso volgen we deze ontwikkelingen op de voet op. In deze whitepaper staan we stil bij evoluties in het HR-landschap, welke trends er opduiken, welke misvattingen er rond HR-software vandaag nog bestaan.

Performance management: naar een permanente feedbackcultuur

Performance management staat in veel bedrijven hoog op de agenda, en niet enkel omdat het essentieel is voor de bedrijfsvoering om de vooropgezette doelstellingen te kunnen realiseren. Veel organisaties zijn vandaag de dag zoekende: enerzijds is het voor veel bedrijfsleiders en managers evident dat een dynamisch proces en een continue dialoog de way to go is, anderzijds is de traditionele manier van werken vaak nog nodig omdat de processen gelinked zijn aan bijvoorbeeld merit- en bonussystemen. Performance management blijft aan de basis een hefboom tot het maximaliseren van resultaten. Het is in die zin belangrijk dat doelstellingen duidelijk geformuleerd worden en permanent afgestemd aan hun evolutieve context. Naast het factuele luik is ook de omgevingsfactor belangrijk: draagt de werkomgeving, de bedrijfscultuur en de vaardigheid van mensen effectief bij tot het faciliteren van de gekozen performance managementstrategie.

Telewerken: de nieuwe norm sinds 2020?

Thuiswerken loopt niet altijd van een leien dakje. Nochtans is het gemakkelijk om bepaalde valkuilen te vermijden, en kent leiderschap geen (afstands-)grenzen. Hier ontdekt u hoe.

Future proofing your organization: de Skill Matrix van Progreso

Skill management is essentieel voor de goede werking van uw onderneming en de tevredenheid en ontwikkeling van uw werknemers. En dat hoeft niet moeilijk te zijn: met behulp van de HR software van Progreso kan u vertrouwen op een centraal HR-beleid dat zowel sturing als uitvoering combineert. Ontdek hier alles over de Skill Matrix.