De Skill Matrix voor een vlot rekruteringsproces
18 mars 2021

De Skill Matrix voor een vlot rekruteringsproces

Dat de Skill Matrix uw interne bedrijfsstructuur omgooit naar een futureproof model kon u al in voorgaand blogartikel lezen. De profielen van uw personeel worden met behulp van deze HR-tool op transparante wijze in kaart gebracht, zodat u weet in welk domein er bepaalde skills missen en waar er intern kan geschoven worden. 

Maar wist u dat de Skill Matrix eveneens een belangrijke asset is voor de uitbesteding van bepaalde jobs? We leggen u in onderstaand artikel graag uit hoe de Skill Matrix van Progreso het externe zoekproces naar bepaalde profielen vergemakkelijkt. 

 

De Skill Matrix voor de aanwerving van de juiste profielen

Heeft u een bepaalde vacature die moeilijk in te vullen is? Dan biedt de Skill Matrix de nodige transparantie tijdens uw zoektocht naar de geschikte externe kandidaat.

Hoe gaat dat in zijn werk? 

U stelt een bepaald profiel op die in de Skill Matrix niet alleen tekstueel, maar ook visueel wordt voorgesteld. Vervolgens wordt er aan de hand van skillmatching de link gelegd tussen het skillprofiel en de openstaande positie. 

Op basis van deze heldere weergave kunt u meteen van start gaan met het rekruteringsproces en de interviews. Bovendien verliest u stukken minder tijd aan de zoektocht naar de juiste profielen. De Skill Matrix doet namelijk het zoekwerk voor u!

 

Detachering en outsourcing met de Skill Matrix

 

Wanneer uw organisatie sterk groeit of er bepaalde tijdelijke taken moeten worden uitgevoerd, is het belangrijk om hier snel en proactief op in te spelen.

Een HR-tool op maat helpt u om bepaalde jobs eenvoudig uit te besteden aan de juiste profielen. Ook hier gaat u van slag door skills en competenties in te voeren die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de gevraagde taken. 

 

Dankzij het unieke logaritme van de Skill Matrix van Progreso zijn uw resultaten in real time zichtbaar, zelfs tijdens het ingeven van uw criteria. 

Heeft u de gegevens en factoren van het gewenste profiel ingevoerd? Dan krijgt u één of meerdere matchings voorgeschoteld waaruit u kunt kiezen!

 

De Skill Matrix voor de organisatie van essentiële opleidingen

 

Eenmaal u de openstaande vacatures heeft ingevuld, kunt u op periodieke wijze nagaan waar er nog kennis mist en welke opleidingen er nodig zijn om verder te bouwen aan uw onderneming. 

Uw bedrijf evolueert immers constant. Met de hulp van de Skill Matrix stelt u een opleidingsprogramma samen dat relevant is voor uw team en de voortdurende groei van uw organisatie.

 

Modulaire HR-tools op maat van uw bedrijf

 

Benieuwd naar wat een modulaire HR-tool van Progreso voor uw bedrijf kan betekenen? Onze kracht zit in de ruime aanpak van elke HR-uitdaging.

Maak kennis met de troeven van onze HR-software op maat:

  • Digitale personeelsdossiers voor de opvolging van carrièreplanning, contract, opleidingen, skills, …
  • Een vlot rekruteringsproces voor het vinden van de juiste match, intern of extern;
  • De opvolging en realisatie van de beoogde doelen van uw organisatie;
  • De ontwikkeling van talenten door een op maat gemaakt programma van uw leeractiviteiten en -trajecten;
  • Het delen en renderen van interne kennis en groei, een een goed uitgedokterd skill management;
  • Het bijdragen tot strategische doelstellingen door het in kaart brengen van een AS IS- naar een TO BE-situatie.

Op zoek naar externe profielen die uw onderneming kunnen laten groeien naar een futureproof organisatie? Vraag nu een analyse van uw organisatieprofiel aan, dan bekijken wij de mogelijkheden voor een HR-tool op maat van uw bedrijf.

Découvrez toutes les informations connexes