Skill management: een vernieuwde bedrijfsstructuur met de Skill Matrix
18 févr. 2021

Skill management: een vernieuwde bedrijfsstructuur met de Skill Matrix

Vandaag de dag is een goed doordacht skill management onmisbaar in bedrijven die verplicht worden de aloude, traditionele bedrijfsstructuur te herevalueren. 

Nooit was het zo belangrijk om de juiste interne profielen te matchen met de skills die zij beheersen. Om de bestaande profielen binnen uw bedrijf op transparante wijze in kaart te brengen, is de Skill Matrix een aanzienlijke asset. 

Benieuwd naar wat de Skill Matrix van Progreso voor u in petto heeft? Lees er hier alles over!

 

Waarom is een goed uitgewerkt skill management belangrijk?

 

Door de onophoudelijke veranderingen waaraan bedrijven onderhevig zijn, is het noodzakelijk om snel de vruchten te plukken van een goed uitgewerkt skill management.

De skills van uw personeel bepalen namelijk het dagelijkse reilen en zeilen van uw bedrijf. Weten welke skills er aanwezig zijn bij uw werknemers is niet alleen belangrijk voor de goede werking van uw organisatie, maar biedt ook inzichten in hoe u uw personeel kunt omscholen en stimuleren. 

 

Wat is de Skill Matrix?

 

De Skill Matrix is een tool die uw bedrijf of team helpt alle aanwezige skills in kaart te brengen en te bekijken in welk domein u bepaalde skills of ervaring mist. Om de werking van uw bedrijf te verbeteren, helpt de Skill Matrix zo hiaten op te vullen.

De Skill Matrix houdt niet alleen rekening met de aanwezigheid van een bepaalde skill, maar ook met het niveau van die skill en wat er precies nog nodig is om een skill verder te ontwikkelen.

 

Skillmatching: het invullen van bepaalde profielen

 

Stel: u bent op zoek naar een welbepaald profiel om uw team te verrijken. Dan kan de Skill Matrix u ondersteunen in de zoektocht naar dat profiel binnen uw bedrijf.

Dankzij de Skill Matrix leert u in een handomdraai wie van uw werknemers al bepaalde opleidingen achter de kiezen heeft, welke opleidingen opportuun zijn en op welke skills ze hoog scoren. 

De Skill Matrix stelt dynamische profielen samen en de intuïtieve interface leert u waar uw werknemers precies staan en welke stappen er nog nodig zijn om de ontbrekende skills aan te vullen. 

De modulaire HR-software van Progreso legt niet alleen de focus op de skills van uw (potentiële) werknemers, maar ook op de gedragscompetentie. Skills stellen namelijk niets voor als het gedrag en de visie van uw werknemers niet in lijn ligt met de missie en visie van uw bedrijf. 

Bovendien verstrekt de Skill Matrix ook bruikbare en hands-on tips aan uw werknemers. Deze tips worden aangeleverd onder de vorm van bijvoorbeeld tekstuele input of snelle impulsen. 

 

Het organiseren van relevante opleidingen

 

Extra inzetten op de ontwikkeling van competenties binnen uw bedrijf? Dankzij de Skill Matrix kunt u ook heel eenvoudig bekijken aan welke kennis er nog bijgeschaafd kan worden en welke opleidingen relevant zijn.

Op die manier stelt u een doelpubliek samen dat perfect aansluit bij de opleiding die u wenst te organiseren. Over Een win-winsituatie gesproken!

 

De voordelen van de HR-tools van Progreso

 

Wat de software van Progreso zo uniek maakt, is dat het op maat van uw bedrijf wordt aangepast aan uw noden en behoeften. 

Uw wensen worden vastgesteld op basis van een gedetailleerd organisatieprofiel. De verschillende bouwstenen van de Progreso HR-software zijn:

  • Geïntegreerde digitale personeelsdossiers voor een gedetailleerde werknemershistoriek van uw personeel;
  • Een efficiënt en transparant aanwervingsproces dat u de middelen biedt om juist te rekruteren;
  • De uiteenzetting van uw doelstellingen en het definiëren van de werkkrachten en -middelen om de realisatie ervan tot een goed einde te brengen;
  • De ontwikkeling van talenten en een duidelijk, flexibel en specifiek leeraanbod;
  • Het visualiseren van competenties en kennisdomeinen en het delen van kennis en groei;
  • Het uiteenzetten van strategische doelstellingen.

 

Benieuwd hoe de HR-software van Progreso naadloos aansluit op de dynamiek in uw organisatie? Stel uw organisatieprofiel op maat samen of neem vrijblijvend contact met ons op!