Prestaties verhogen met HR-software van Progreso
15 juil. 2020

Prestaties verhogen met HR-software van Progreso

Een HR-beleid is niet iets dat van de ene op de andere dag tot stand komt. Het vraagt om inzicht, kennis en ervaring. En net daarom kan u als bedrijf een professionele partner gebruiken.

 

Progreso biedt een passend antwoord op elke HR-uitdaging. Onze modulaire software zorgt niet alleen voor verhoogde prestaties, maar maakt u sterk op elk HR-domein

 

Staat u ook graag stevig in uw schoenen, en wilt u de HR-zaken van uw bedrijf of onderneming professioneel aanpakken? Wij geven graag de nodige informatie over de verschillende domeinen die belangrijk zijn binnen HR. Zo ontdekt u ook de meerwaarde van de Progreso HR-software op maat.

Volg het professionele pad van uw medewerkers op de voet

De levenscyclus van elke medewerker binnen uw bedrijf is altijd uniek.

 

Vaak verliezen organisaties het overzicht omwille van het grote aantal werknemers en een overvloed aan gegevens. Met professionele HR-software brengt u dit volledig in kaart, zodat u steeds op de hoogte bent van wat er zich afspeelt op de werkvloer.

 

HR-software biedt niet alleen hulp voor opvolging van bestaande medewerkers, maar ondersteunt ook in de zoektocht, selectie, pre-boarding en boarding van toekomstige kandidaten. Moet een nieuwe medewerker bijvoorbeeld beschikken over bepaalde documenten of certificaten? De juiste aanknopingspunten worden gelegd en de rest gaat als vanzelf. 

 

Vooral bij het activeren dergelijke digitale personeelsdossiers ontdekt u de voordelen van het modulair karakter van de software. De opvolging is namelijk niet eenmalig, maar het betreft een organisch proces waarbij u alle gegevens steeds kan bijsturen en verder ontwikkelen. Ontbrekende gegevens en nieuwe talenten worden meteen gedetecteerd en ingevuld.

 

Realiseer uw doelen … en meer

Elk bedrijf stelt (jaarlijks) doelstellingen voorop, en gaat er vanuit dat die ook degelijk worden bereikt. Soms blijken die doelen in de praktijk echter niet altijd haalbaar, en dat door problemen die men had kunnen voorkomen.

 

Modulaire software - overigens volledig op maat van uw onderneming - helpt u die doelstellingen alsnog te behalen. U beschikt namelijk over de ideale tool om alle gegevens en interacties in kaart te brengen. Ook wat uw planning betreft is modulaire software een enorme meerwaarde. Zo maakt u op het einde van de rit niet alleen uw doelen (en dromen) waar, maar ondervindt u ook een prestatieverhoging en verdere ontwikkeling van medewerkers

 

Vind en ontwikkel talenten in uw medewerkers

Een nieuwe medewerker aannemen, opleiden en inwerken neemt enorm veel tijd in beslag. Om nog maar te zwijgen van de extra kosten, die bovendien in veel gevallen overbodig zijn. Waarom? Omdat het ideale profiel misschien wel vlak onder uw neus te vinden was. Stel u steeds de vraag waar u naar op zoek bent: vaardigheden en kennis? Die zijn perfect aan te leren. 

 

Want met behulp van social learning, het delen van kennis & groei, maar ook het juiste competence management kan iedere werknemer zich omscholen tot een specialistDe kracht van kennismanagement op de werkvloer mag absoluut niet onderschat worden.

 

Veel bedrijven laten zich echter afschrikken door het extra werk en beheer dat kennismanagement met zich meebrengt. Met de professionele HR-software van Progreso veegt u dit probleem meteen van de baan. U kan eenvoudig uw medewerkers van de nodige kennis voorzien, zodat ze op die manier ook efficiënt nieuwe vaardigheden kunnen aanleren

 

Een veelgemaakte fout bij het rekruteringsproces is de focus op skills. Nog te vaak wordt er louter geconcentreerd op vaardigheden van een kandidaat, zonder rekening te houden met de gedragscompetentie (een belangrijk onderdeel van competence management).  

 

Onze software helpt u bij het rekruteren op basis van gedrag. U selecteert kandidaten dus meteen volgens hoe zeer hun gedrag in lijn ligt met de missie en visie van uw onderneming. U weet meteen welk vlees u in de kuip heeft, extra vaardigheden kunnen altijd achteraf worden aangeleerd.

 

Zet een strategische stap richting prestatieverhoging

Een strategie ontwikkelen voor uw onderneming is niet eenvoudig. Het vraagt om voldoende kennis en expertise. Vaak wordt de kracht van het HR-luik hierbij vergeten. 

Toch kan - afhankelijk van het doel van de organisatie - een HR-tool ook strategisch heel wat bijdragen aan uw onderneming. 

 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan talentmanagement: dergelijke software geeft u de mogelijkheid om het potentieel van medewerkers beter in te schatten. Niet alleen wordt het talent en potentieel van uw werknemers gedetecteerd, ze krijgen ook de nodige voorbereiding en opleiding. Zo maakt iedereen deel uit van het succesverhaal van uw onderneming. Verder kan een vervolgplanning worden opgesteld, zodat uw bedrijf strategisch blijft groeien.

 

HR-software biedt ook unieke mogelijkheden bij rapportage. “Waar bevinden we ons vandaag?” is een vraag die correct kan worden beantwoord dankzij de juiste software.

 

Zo implementeerde Progreso HR-software op maat bij Politie Antwerpen. In het kader van een grootschalige  hervorming was er nood aan een flexibele HR-tool. Bij de reorganisatie van maar liefst 2.624 werknemers werd onze software succesvol gebruikt om onder andere alle beslissingen te briefen aan het management, HR, de vakbond en elke individuele werknemer.

 

Geef uw HR-beleid opnieuw vorm

Het HR-beleid van iedere onderneming is cruciaal in drie verschillende segmenten van een onderneming:

  1. De organisatie: alles wat van vitaal belang is voor het voortbestaan van een onderneming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan certificaten om diensten of producten te mogen verkopen.

  2. De leidinggevenden: zij zijn constant bezig met de verdeling van verantwoordelijkheden, en het behalen van de doelstellingen van de onderneming. Aan de hand van de juiste rechten kunnen zij zelf beslissen wie op welk niveau welke verantwoordelijkheid kan nemen.

  3. De medewerkers: de motor achter elk succesvol bedrijf.

 

Het HR-beleid en de uitvoering hiervan moest natuurlijk steeds goed worden opgevolgd.
Met de professionele HR-software van Progreso kan u hiervan op aan. 

 

Wij helpen namelijk niet alleen ondernemingen met klassieke hiërarchische werkvormen, maar sporen ook aan tot overstap naar moderne werkvormen. Al veel bedrijven maakten reeds de stap om vastgeroeste structuren te transformeren tot een moderne werkomgeving, met learning agility als de belangrijkste factor. Zo kan de verantwoordelijkheid voor een bepaalde opdracht bijvoorbeeld bij een naaste collega liggen, en niet noodzakelijk bij iemand met een hiërarchisch hogere positie.

 

We bieden steeds oplossingen voor de twee werkvormen - klassiek en modern. Beide werkvormen worden overigens vaak door elkaar gebruikt.