Blijf op de hoogte van de trends in de HR-wereld

Laatste nieuws

Via onze persberichten en via de blogartikels van onze experten houdt u de vinger aan de pols van wat er leeft in de HR-wereld. Actuele thema's, opkomende trends of cruciale inzichten: op deze pagina bundelen we ze in een handig overzicht. Heet van de naald.

19 MRT 2024

Progreso wint de HR Excellence Awards 2024

Progreso is met grote trots ontvanger van de prestigieuze HR Excellence Award, een erkenning als Beste HRM Application Suite Provider in België. Deze prestigieuze onderscheiding is niet slechts een teken van erkenning, maar vormt de kern van onze missie en visie: het bieden van geavanceerde, innovatieve HR-oplossingen die speciaal ontworpen zijn om te voldoen aan de complexe en veelzijdige eisen van hedendaagse werkplekken.

Hoe selecteert u de juiste HR-software?

19 okt 2023

HR-software kiezen is niet vanzelfsprekend. U moet rekening houden met tal van factoren. En niemand heeft een glazen bol. Als de keuze gemaakt is, moet het de juiste zijn. Maar het is niet iets dat u elke dag doet. Er zijn heel weinig mensen met de nodige kennis en ervaring in HR-software om die keuze zonder enige twijfel te maken. Dus: hoe zorgt u ervoor dat u de juiste keuze maakt? Zoals in veel gevallen begint alles bij een goede voorbereiding. U moet weten welke criteria meespelen in die juiste keuze.

Wat zijn de voordelen en valkuilen van HR-software?

13 sep 2023

Bedrijven implementeren HR-software omdat het hen voordelen oplevert. Voordelen op zowel korte als lange termijn. Maar welke zijn dat? En als u een software laat implementeren, waar moet u dan zeker voor uitkijken?

Hoe zoekt u naar nieuwe HR-software?

01 aug 2023

Meer dan 600 HR-tools in de Benelux alleen. Dat is het speelveld dat u betreedt wanneer u nieuwe HR-software zoekt. Een intimiderende opdracht. Het is dan ook niet iets dat u jaarlijks doet. Dus wanneer de nood er is: hoe begint u dan met zoeken? En waar houdt u best rekening mee?

Wanneer heeft u HR-software nodig?

13 jun 2023

Slechts 15% van HR-medewerkers voelt zich comfortabel wanneer ze nieuwe software moeten kiezen. Logisch, want alle werknemers ondervinden de gevolgen van die keuze. Met andere woorden: juist kiezen is de essentie. Maar: Wanneer heeft u nieuwe software nodig? Welke softwares zijn er? Hoe vult u de implementatie in? Zonder een duidelijk beeld op die antwoorden is kiezen inderdaad niet eenvoudig.

De arbeidsdeal: wat betekent het voor uw opleidingsplan?

30 mrt 2023

De arbeidsdeal werd in het leven geroepen door de overheid om de arbeidswetgeving naar een hoger niveau te tillen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het opleidingsplan en het individueel recht op opleidingen. Meer weten? Bekijk wat de arbeidsdeal inhoudt voor uw werknemers.

Skillmatching: zo investeert u in de toekomst van uw bedrijf

30 mrt 2023

Technologische innovaties, economische ontwikkelingen en een krappe arbeidsmarkt. Bedrijven én medewerkers moeten zich vandaag snel en flexibel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Sommige skills zijn dan ook cruciaal voor een futureproof jobinvulling. Door in te zetten op skillmatching, vult u jobs snel en optimaal in.

Voor jou samengevat: het rondetafelgesprek van ZORG Magazine met 4 hr-experts

21 mrt 2023

Inzetten op welzijn en functiedifferentiatie. Daarover schoven deze 4 hr-experts aan tafel, tijdens het rondetafelgesprek van ZORG Magazine.

De juiste HR tool kiezen: hoe ga ik aan de slag?

24 jan 2023

Wat digitale HR tools betreft, merken we steeds meer dat professionals door het bos de bomen niet meer zien. Er is een enorm groot aanbod aan diverse HR tools, met telkens andere functionaliteiten en een zeer uiteenlopend gebruiksgemak. In dit artikel gaan we dieper in op de vragen die u zichzelf kan stellen bij het zoeken (en vinden) van een geschikte HR tool. Op die manier maakt u steeds de juiste keuze.

Upskilling en reskilling: waarom is het zo belangrijk?

18 jan 2023

Vandaag de dag hebben heel wat bedrijven het moeilijk om bepaalde profielen in te vullen die volledig in het straatje passen van de ontbrekende skills en competenties. Vacatures blijven openstaan en de behoeften binnen uw bedrijf krijgen te kampen met een steeds groter wordende achterstand. Maar wat als extern rekruteren niet langer deel hoeft uit te maken van uw groeiplannen? In dit artikel bekijken we hoe upskilling en reskilling het learning & development-landschap de komende jaren sterk zal beïnvloeden. Deze HR-tactics zijn niet enkel gunstig voor uw organisatie, maar net zo goed voor uw werknemers.

03 JAN 2023

HR Excellence awards

2023 kon haast niet beter beginnen. Net zoals in 2022 werd Progreso genomineerd voor de hr Excellence Awards in de categorie “Best hr Applications Provider”. We zijn daarbij in het gezelschap van onder andere Odoo, Oracle & SAP.

29 NOV 2022

Opiniestuk in trendbaHRometer

“Veel bedrijven investeren in reskilling en upskilling van hun personeel. Meer nog: wie hier nog niet mee bezig is, dreigt al op korte termijn in de problemen te komen.” Lees het volledige opiniestuk van Luc Christiaens (Progreso HR software) in onze trendbaHRometer!

Prestatiemanagement: zo helpt u uw medewerkers om optimaal te blijven presteren

29 apr 2022

De klassieke aanpak van een jaarlijks, formeel evaluatie- en functioneringsgesprek is langzamerhand achterhaald. Het volstaat niet om medewerkers een lijstje te geven van verwachtingen, en dan de vakjes af te vinken tijdens een eenmalig gesprek. Om medewerkers te motiveren, betrokkenheid te vergroten en uw verwachtingen meetbaar te maken, is prestatiemanagement een betere keuze.

3 pijlers van een optimaal retentiebeleid

05 apr 2022

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat tussen de dertig en veertig procent van de werknemers uitkijkt naar een nieuwe job. In Amerika wordt dit fenomeen - terecht - de Great Resignation genoemd. Er zijn verschillende redenen waarom een werknemer alvast naar de uitgang kijkt: een gebrek aan doorgroeimogelijkheden is daar één van. In dit artikel gaan we dieper in op de pijlers van een efficiënt retentiebeleid. Vermijd dat werknemers uw onderneming willen verlaten door hen een vooruitzicht op groei te bieden.

Leertrajecten inbouwen voor uw werknemers: zet in op groei

17 mrt 2022

In ons vorige artikel haalden we al het belang van upskilling en reskilling aan: inzetten op nieuwe skills is belangrijk voor de groei van uw onderneming én die van uw werknemers. Het inbouwen van leertrajecten is een essentieel onderdeel van efficiënt skill management. In dit artikel ontdekt u waarom dat zo is, en hoe u dit bereikt.

Digital HR: waarom is het zo belangrijk?

13 sep 2021

Meer dan ooit neemt de digitalisering van ondernemingen, administratie en HR toe. De reden hiervoor is omdat het organisaties meer agile, efficiënt en voorbereid op de toekomst maakt. Er wordt dan ook steeds meer een beroep gedaan op digital HR, oftewel HRIS (HR Information System): op maat gemaakte software-oplossingen die het hele HR-proces vlotter doen verlopen. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van digital HR, en hoe Progreso u bijstaat in het vinden van de perfecte digitale oplossing.

Prestatiemanagement: focus op talentontwikkeling

04 jun 2021

Steeds meer bedrijven geloven - terecht - in een mensgedreven prestatiemanagement in plaats van een louter resultaatgedreven systeem. Lees hier waarom.

Waarom is talent management nu belangrijker dan ooit?

22 apr 2021

In veranderende tijden is talent management belangrijk omdat het mee bijdraagt aan een dynamisch rekruterings- en opleidingsbeleid.

De Skill Matrix voor een vlot rekruteringsproces

18 mrt 2021

Een openstaande vacature extern invullen? Bekijk hoe de Skill Matrix uw rekruteringsproces vlotter doet verlopen.

Skill management: een vernieuwde bedrijfsstructuur met de Skill Matrix

18 feb 2021

De Skill Matrix is een belangrijk aspect in een goed uitgedacht skill management. Ontdek hoe de Skill Matrix uw organisatie naar een hoger niveau tilt.

TrendbaHRometer: de voordelen van HR-technologie op een rijtje

25 jan 2021

HR-technologie vormt een steeds groter wordend onderdeel van uw bedrijfsstrategie. Benieuwd naar de belangrijkste voordelen? U leest ze hier!

Competenties ontwikkelen is de belangrijkste HR-trend van 2021

11 dec 2020

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe HR-trends. Uit een uitgebreide enquête bij HR directors blijkt dat ontwikkeling van competenties en change management centraal staan in 2021. Ontdek er alles over.

Flexibele tewerkstelling vereenvoudigd: stroomlijn uw zoekproces naar het juiste profiel met Progreso

24 nov 2020

De HR-software van Progreso biedt ongekende voordelen voor detachering, outsourcing en HR-dienstverlening. Ontdek ze hier!

Stimuleer de ontwikkeling van uw interne werknemers met modulaire HR-software

27 okt 2020

De ontwikkeling van uw medewerkers is essentieel voor uw organisatie. De HR-software van Progreso maakt uw intern management vlot en eenvoudig: zo blijft uw organisatie zich ontwikkelen.

Stel opleidingen niet uit door COVID-19: mensen willen nu meer dan ooit leren

19 okt 2020

Verlies opleidingen van werknemers niet uit het oog, maar blijf investeren in hun ontwikkeling.

Vooropgestelde doelen bereiken met behulp van HR-software op maat

21 sep 2020

Doelstellingen op alle niveaus van uw bedrijf bereiken? Lees hier hoe HR-software op maat de uitgewerkte materie ook echt gaat activeren!

Een toekomstgerichte strategie: op zoek naar de leiders van nu en morgen

26 aug 2020

Een strategie opzetten om de kwaliteiten van de leiders van uw bedrijf te bepalen? Ontdek hoe een HR-tool u hierin ondersteunt.

Prestaties verhogen met HR-software van Progreso

15 jul 2020

Op zoek naar een HR-software die uw onderneming écht doet groeien? Ontdek hier wat Progreso u te bieden heeft, en laat uw prestaties stijgen!

Leiderschap en HR-beleid in ongewone (nieuwe) omstandigheden

20 mei 2020

Hoe houdt uw organisatie grip op de zaak bij telewerk? Lees hier alles over leiderschap en HR-beleid in nieuwe omstandigheden.

Hoe ontwijkt u behendig de pitfalls van telewerken?

05 mei 2020

Vrijwel iedere onderneming heeft mogen proeven van telewerk. Met een goede voorbereiding maakt u van telewerken een gewoonte die nauwelijks verandering met zich mee brengt.

Learning agility: de kracht van wendbaarheid op de werkvloer

24 mrt 2020

Verandering is een constante in het dagelijkse leven, zowel in het privéleven als op de werkvloer. Het belang van learning agility van uw personeel valt dan ook niet te ontkennen.

Employee-Self-Service (ESS): voor een soepeler HR-beleid

24 feb 2020

Een heel groot gamma aan administratieve taken valt onder de bevoegdheid van uw HR-afdeling. Employee-Self-Service (ESS) is de oplossing om uw HR-personeel van dergelijke zaken te ontlasten.

HR analytics: sleutel tot performance management als proces

21 jan 2020

De meest trendy term in HR op dit moment? Dat is ongetwijfeld HR-analytics. Een methode die veel ondernemingen de laatste tijd integreren in het HR-beleid, om zo tot een optimaal resultaat van de algemene workflow te komen.

De impact van digitalisering op werving en selectie van kandidaten

24 dec 2019

Digitalisering: een fenomeen dat voelbaar is op ieder aspect van een bedrijf. Door de snel veranderende omgeving van het digitale tijdperk, moeten bedrijven hun uiterste best doen om bij te blijven. Businessmodellen veranderen immers continu en de nadruk ligt steeds meer op de nieuwste digitale technieken.

Kennismanagement op de werkvloer

28 nov 2019

Organisaties ontwikkelen en verkrijgen doorheen de jaren ontzettend veel kennis. Toch zijn er slechts een aantal organisaties die deze kennis ook formaliseren door insights, inzichten en ervaringen op een overzichtelijke manier in kaart brengen. En dat blijkt ook uit de cijfers: slechts een derde van de organisaties in Europa stimuleert kennismanagement als formeel onderdeel van de ontwikkeling van hun werknemers. Een gemiste kans, want dit betekent dat je als organisatie onvoldoende gebruikmaakt van de kennis die zich al op de werkvloer bevindt.

Klassieke evaluatiegesprekken: noodzakelijk of onnodig?

15 okt 2019

Het jaarlijks evaluatiegesprek afschaffen: veel organisaties praten erover. Andere organisaties deden het reeds. Toch heeft iedereen nood aan een zekere terugkoppeling en beoordeling van zijn of haar prestaties. Sterker nog, je medewerkers of teamleden verwachten tegenwoordig zelfs continu feedback op hun functioneren, individueel én binnen het bedrijfsteam. En daar kan je hen nauwelijks ongelijk in geven.

Employee Experience = productivity + engagement

07 mei 2019

HR software is over de laatste jaren fundamenteel geëvolueerd. Van een puur functionele tool voor HR, naar een self service voor medewerkers en managers, van een registratie-/rapporteringstool in het belang van de onderneming naar een motivational software in het belang van de mens, van user centric voor diverse types van stakeholders naar Employee Experience voor allen. Het volstaat niet langer dat het systeem doet wat moet, het moet er ook sexy uit zien en uiterst eenvoudig in gebruik. Daarnaast moet het connectiviteit bevorderen en fungeren als kennisplatform.

26 APR 2019

Wit Gele Kruis van West-Vlaanderen kiest voor Progreso

Het Wit Gele Kruis West Vlaanderen (WGKWVL) gaat met Progreso HR software in zee als partner voor de implementatie van hun nieuwe HR pakket. We zijn erg tevreden met deze samenwerking die in hecht partnership zal verlopen met het interne HR & business team, de change partner en de overkoepelende programma manager. Progreso zet hiermee een volgende stap in het uitbreiden van haar aanwezigheid en expertise in de zorgsector.

25 MRT 2019

Happy @ Synergie

Synergie Jobs gaat voor gezonde en gelukkige collega’s. Daarom ontwikkelden ze een concreet actieplan omtrent de fun-factor en positieve sfeer op het werk. Van kleine tot grote gebaren, van iets krijgen tot iets bijdragen, van fysiek tot mentaal welzijn. Progreso is blij om via de automatisering van de HR processen te kunnen bijdragen aan deze mooie doelstelling.

08 NOV 2018

Dynamisch presteren met OKR’s

Dynamisch presteren met OKR’s De herfstmaanden zijn traditioneel de aanloop naar het formele prestatiemanagement gebeuren. In die ene zin hebben we twee woorden gebruikt die meer en meer in vraag worden gesteld, nl ‘traditioneel’ en ‘formeel’. Het wakkere HR-oog kent de maturiteit van zijn organisatie, de dynamieken die spelen en de zin of onzin van een bepaalde kaart te trekken: traditioneel, agile of een mengvorm. Feit is dat organisaties hoe dan ook de best mogelijke resultaten nastreven en dat graag kunnen opvolgen voor individuen, teams en afdelingen.

Medewerker als mede-eigenaar in de zorgsector

23 okt 2018

ZorgMagazine, het onafhankelijk professioneel tijdschrift voor de zorgsector zoomde in haar recentste editie in op “HR in de Zorg”. Voor Progreso een mooie gelegenheid om samen met haar klant Groep Zorg enkele duurzame realisaties onder de aandacht te brengen.

Onboarding, essentieel!

07 aug 2018

Onboarding is niet nieuw. Bedrijven besteden veel aandacht aan het goed geïnformeerd laten starten van nieuwkomers op hun job. Hierbij is niet enkel een goed uitgebalanceerd leertraject van belang, ook elementen van cultuur en ‘must have’-procedures komen hierbij aan bod. Nieuw vandaag is preboarding, waarbij de nieuwe medewerker, nog voor hij de nieuwe werkplek betreedt, de nodige documenten, e-learning, filmpjes, en communicatie van de toekomstige werkgever ontvangt. Wat is hiervoor de reden? Enerzijds is het zeker voor millenials belangrijk de band zo vroeg mogelijk te installeren en de nieuweling in de 1-2-3 maanden soms vooraleer hij zal starten, voldoende geïnteresseerd te houden. Anderzijds is het essentieel dat hij/zij zich welkom voelt en alle ins & outs van de rol zo snel mogelijk onder de knie heeft.

Impact van de GDPR op HR

07 mei 2018

In functie van de GDPR wetgeving die van kracht wordt op 25 mei 2018 dienen alle organisaties en bedrijven te voldoen aan een aantal nieuwe verplichtingen. Om U hierin behulpzaam te zijn hebben we bijgaande brochure opgesteld. U vindt hierin: - een overzicht van de voornaamste wettelijke verplichtingen; - wat GDPR voor HR betekent; - wat Progreso doet rond GDPR.

LMS - het nieuwe leren gefaciliteerd

13 apr 2018

Lente is bij uitstek het seizoen van nieuwigheden, frisse ideeën en bloei. Een uitstekende moment dus om onze volledig gerevampte LMS aan u voor te stellen. We hebben de voorbije periode goed geluisterd naar onze klanten en hebben volgende top 3 aan verwachtingen gehoord als het op leren en leerapplicaties aankomt: - Gebruiksgemak: mensen willen makkelijk en efficiënt aan leerinformatie komen; - Flexibiliteit: in netwerkstructuren en tijden van eigenaarschap is het aan de orde snel en goed te kunnen keuzes maken en beslissen mbt leeractiviteiten; - Het visuele: een leeraanbod dat oogt als een webshop spreekt veel meer aan. Deze top 3 werd zo goed als mogelijk gemodelleerd binnen de nieuwe LMS module van Progreso.

Employee Centricity - meer dan een pingpongtafel

01 mrt 2018

Na jaren focussen op Customer Centricity, in de meest diverse dimensies en toepassingen, is het besef bevestigd dat je externe service nooit beter kan zijn dan wat binnenin de organisatie leeft. Het is niets nieuws. En toch worstelen organisaties vandaag meer dan ooit met het voor zichzelf definiëren van hun Employee Centric approach. In de brainstorm verschijnen post-its met termen als engagement, benefits, millenials en loopbaan. Ook ‘experience’ is een hot item, en vergeef ons alvast alle Engelse termen, alsof het onmogelijk is dit in onze eigen moedertaal te benoemen, een gedeelde terminologie bevordert de verbinding.

HR en digitalisering: Het geheim van een geslaagd huwelijk

05 feb 2018

Digitalisering is aanwezig in elk aspect van de bedrijfsvoering, dus ook in de hr-processen. Maar is de relatie tussen hr en digitalisering een los-vaste affaire van veranderlijke aard of is het een zaak van eeuwige trouw? Vast staat dat digitalisering een blijver is. Voor Luc Christiaens en Marianne Dobbels van Progreso is het zonneklaar: hoe beter de hr-wereld dat beseft, hoe sneller van digitalisering een hr-asset kan worden gemaakt.

4 concrete tips voor waardecreatie met HR software

16 nov 2017

“Waardecreatie vergroot het onderscheidend vermogen en de continuïteit van iedere organisatie” (Bron: Parbleu 2012).

Employee Experience First

10 okt 2017

In haar Global Human Capital Trends report 2017 besteedt Deloitte grote aandacht aan Employee Experience. De vergelijking met Customer Experience wordt integraal doorgetrokken. Waarom is dit een uitdaging van formaat?

Tinderization: opportuniteit of bedreiging

01 aug 2017

Op de recentste editie van WebTomorrow werd het principe van ‘tinderization’ stevig onder de aandacht gebracht. Iedereen kent het, de snelle beslissing om links of rechts te swipen.

17 JUL 2017

Een nieuw logo, een nieuwe website, een frisse blik op morgen

Het hele Progreso team is trots en enthousiast om ons nieuwe logo en nieuwe website aan u voor te stellen. Vanwaar deze switch? In tijden van tinder leek het ons belangrijk onze positionering extra helder te zetten, ons aanbod zo eenvoudig mogelijk te presenteren en de nodige frisheid te brengen in evoluties die nooit zullen af zijn. Dit is dan ook de betekenis van ons nieuw logo: een waardevolle partner zijn voor organisaties die evolueren naar morgen, wetende dat de opdracht nooit ‘af’ zal zijn en vernieuwing een constante drijfveer is.

15 JUN 2017

Het grote HR-debat "Werknemers willen voortdurend uitgedaagd worden"

Vandaag bij Trends: Het grote HR-debat. 10 sectorexperten, waaronder onze CEO, Luc Christiaens, bespreken de uitdagingen rond outplacement, digitalisering, onderwijs en employer branding.

Als kennis een vervaldatum heeft

01 jun 2017

Johan De Prijck is HR Directeur bij Eurochem. Bij EuroChem hangt de continuïteit van de productie af van een strikt kennisbeheer. Voor HR ligt de focus op kwalificaties en het tijdig (her)certifiëren ervan.

18 APR 2017

Touring ambieert een toekomstgericht performance appraisal systeem

De ambitie van Touring is om mobiliteit in al haar vormen te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat iedereen met een gerust gemoed op weg kan. Touring biedt pechverhelping en reisbijstand maar ook jurdisch, toeristisch of technisch advies.

09 MRT 2017

Eigenschappen van de L&D professional 2.0

Learning professionals werken vandaag in een zeer snel evoluerende omgeving. Technologie schept enorme mogelijkheden. Er lijken geen grenzen te komen aan de ruimte waarbinnen ...

09 MRT 2017

Progreso ondersteunt verkiezing Antwerpse Jonge Ondernemer 2017

Op 16 maart 2017 zal JCI deze award uitreiken aan een van de 4 genomineerde ambitieuze jonge starters. Ze zijn Ellen Kegels, Bavo De Cock, Pieter Lesage en Bruno Van Gils. De award wil ...

08 FEB 2017

Algist Bruggeman kiest voor Progreso voor de opvolging van kwalificaties en digitale leeromgeving van haar medewerkers.

“Algist Bruggeman is een Belgisch bedrijf gelegen in de de Gents kanaalzone en produceert bakkersgist, zowel voor traditionele en ...

Employer Branding

08 feb 2017

“Tussen 2016 en 2018, met 2017 als scharnierpunt, verwachten we 140 000 nieuwe jobs”, zei Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank ...

07 FEB 2017

Progreso investeert samen met Sint-Lodewijk in toekomstige professionals

Sedert enkele jaren verwelkomen wij in januari een IT- student van Sint-Lodewijk voor een praktijkstage op onze werkvloer. Het aanbod: de realiteit van een job in IT aan den lijve ...

Groep Zorg zorgt voor primeur

11 dec 2016

Groep Zorg Heilige Familie uit Kortrijk haalde zopas de zogenaamde NIAZ-accreditatie binnen. Het is daarmee meteen het eerste Belgische psychiatrisch ziekenhuis dat dit kwaliteits- en veiligheidslabel organisatiebreed verwerft.

01 DEC 2016

The future of HR, digital & agile

Op 24 november ll tekende Progreso present op de Kluwer studiedag rond dit thema. Het werd een inspirerende dag, met veel verschillende invalshoeken,boeiende interactie en veel ambitie naar de toekomst toe.

01 DEC 2016

Nieuwe klanten: Familiehulp, PXL en AZ Delta

Recent kozen Familiehulp, PXL en AZ Delta voor Progreso.

01 DEC 2016

Samen springen naar een positieve toekomst

Progreso in Voka Tribune: Samen springen naar een positieve toekomst Bedrijven moeten innoveren. Ze moeten durven, vernieuwen en veroveren, en dat doen ze ook. Dat was de centrale boodschap op het jongste Vokacongres. “Vlamingen én de ondernemingen zijn mentaal en technologisch klaar om mee te stappen in de volgende technologische revolutie.” Vokatribune portretteert in de volgende maanden onder nemingen die de sprong naar een positieve toekomst hebben gewaagd, door te durven, vernieuwen, veroveren.

28 OKT 2016

HR moet de pragmatiek voor ogen houden

interview door Isabel De Clercq in aanloop naar het Kluwer congres omtrent ‘The Future of hr: digital and agile’

25 OKT 2016

Zet ook u in op permanente feedback?

Sedert jaar en dag zijn organisaties druk doende geweest het principe van evaluatiegesprekken een zekere eer aan te doen. Het doorsnee scenario ...

17 MEI 2016

Leerstrategieën

In tijden van grote volatiliteit volstaat het niet langer opleidingen te registreren en vervolgens te rapporteren. Leren is verreweg dé belangrijkste peiler in organisatie- en talentontwikkeling. Het is een permanent proces dat zich richt naar iedereen in de organisatie gezien de grote impact op het realiseren ...

18 JAN 2016

Vijf vuistregels voor een succesvolle implementatie van HR software

Onze ervaring leert dat de meeste business cases, als die er al zijn, zeer ‘technisch’ beschreven zijn. Dat is noodzakelijk, het is tenslotte een IT-project, maar dekt niet de volledige lading. ...

16 NOV 2015

Deloitte Technology Fast50

Voor de 2e maal op rij werd Progreso genomineerd voor de Deloitte Fast50. Na een jaar van investeren, ...

20 FEB 2015

De HR-manager wordt een architect

Zeg nooit zomaar HR-manager tegen een HR-manager. De taken van deze vrouw of man zijn absoluut niet meer dezelfde als enkele jaren geleden...